“Nagyon nehéz összefoglalni, hogy mit adott a képzés, mert iszonyat sok mindent! Millió segítséget, támaszkodót, tudást adtál át nekünk, amivel úgy érzem már meg merem tenni az első igazi lépéseket. Persze a félelem így is ott lesz, de ez is normális, és azt is megtanultam nálad, hogy ér félni. :) Rámutattál, hogy senki sem születik profi jógaoktatónak, mindenkinek gyakorlás és tanulás az útja, és nincs semmi baj azzal, ha nem megy minden azonnal, gyakorlat teszi a mestert, ahogy a jó öreg mondás is szól. Sokat foglalkoztunk a motivációnk megtalálásával, hogy miért is szeretnénk jógaoktatók lenni? Mindenbe tudatosságot hoztál, akár ászanáról, saját gyakorlásról, óraírásról, idegrendszeri állapotokról, instruálásról, légzésről vagy önismeretről volt szó. Sok kis építőkockát adtál, amiből már csak rajtam áll, hogy mit hozok ki. 

Szerettem a hangulatot, hogy megoszthattuk a totál hasonló kételyeinket egymással a csoportban, ezzel eloszlatva az elszigeteltség érzését. Szerettem és szeretem a kisugárzásod, a hitelességed és hogy abszolút mentor és tanár típus vagy, aki az ember lelkével is foglalkozik. A nyitott, elfogadó személyiséged hatására nagyon hamar kialakult a bizalmas, biztonságos légkör, ami megint csak őrült nagy segítség, mint ahogy az is, hogy tudom, nem engeded el teljesen a kezem, bármikor kérdezhetek tőled, fordulhatok hozzád tanácsért a jövőben, ami megint csak szuper jó dolog.

Őszintén gondolkodtam rajta, hogy mi nem volt jó, de nem találtam ilyet, eskü :D Néha egy-két csoporttag kritikai megfogalmazása okozott kicsit nehézséget, mármint, hogy tudtam, nyersebb a stílusuk és ezért izgultam kicsit jobban, amikor a kis instruálós órámon ott voltak ők is, de tudtam, hogy ez is csak edz és jobb is, hogy fejlődöm ilyen téren is. Szóval tényleg nincs ilyen. :)

Mi lett volna jó, ha még van? Igazából elsőre az jutott eszembe, hogy lehetne hosszabb a képzés, de csak mert rossz, hogy vége van :D Anatómiából sosem elég, de nagyon sok tudást kaptunk így is, amit tudom, hogy most már át kell ültetnem a gyakorlatba. Fogalmam sincs, hogy hosszú távon mi lesz az utam a jógaoktatással, de azt hiszem ezt most adott pillanatban nem is kell tudnom, csak megtenni az első lépéseket, órákat tartani, aztán majd alakul minden.

Nem akarom, hogy regénnyé váljon az összefoglalóm, szóval zárom soraimat. Tényleg remélem, hogy ez nem a búcsú és még sokszor találkozunk, jógázunk, tanulunk együtt :) És tényleg nem nyalás, de emberileg nagyon tudok azonosulni veled, olyan hiteles személyiség vagy, akit azért nem találni minden sarkon és ez tök nagy kincs. :) Örülök, hogy megismerhettelek és hogy az njoy közösség tagjává válhattam.” ♥ Sz. Nóri

“Amúgy én ezt el sem tudom ám mondani, mennyit adsz nekünk/nekem. És végre lett mesterem! Engem pl. ez is “zavart”, illetve hiányzott, h legyen a jógautamon olyan, akire maximálisan felnézhetek, akire ilyenformán számithatok. Köszönöm.”
— S. Petra

“Nekem a legfőbb érzésem a képzés után a hála, végtelen sok dologért, és ezt nagyon köszönöm. A korábbi élményeim miatt, mindig nagy fenntartásokkal vágok neki egy-egy képzésnek, mert párszor csalódtam már. 

Nagyon köszönöm Neked, hogy ezzel a programmal visszahoztad a hitemet abban, hogy ez az egész "jógabusiness" (bocsánat a káromkodásért :D ) lehet szép, értékes, odaadó, személyes dolog, és megéri megbízni egy hiteles oktatóban.

Hálás vagyok, hogy összehoztad ezeket a szuper csajokat, és egy szuper kis közösséget csináltál belőlünk. Hálás vagyok mindegyiküknek, hogy ennyire nyitottak és elfogadóak voltak, és mindenkitől rengeteg dolgot tanultam.

Nekem az egyik legszuperebb érzés a programmal kapcsolatban, hogy hiába mindegyikünk teljesen más, mégis mennyire hasonló, hasonló gondokkal, kétségekkel, érzésekkel, kis örömökkel él. És hát végülis ez a jóga, ez az élet vagy mi. :) Nagyon jó volt ezt megosztani és megélni veletek. <3

Hálás vagyok, hogy rájöhettem, hogy el kell, és el is tudok engedni dolgokat, amik nem építenek sem engem, sem másokat. Legyen az akár maga a jógaoktatás ebben az időszakában az életemnek. Ez nehéz volt. Nagyon.

Hiányozni fognak a szombat reggeli önreflexiós, elmélkedős, néha masszív nyavalygásba és önsajnálatba átcsapó sessiönök is. Jó volt így indítani a hétvégét :D

Nagyon hálás vagyok ezen kívül, hogy annyira önmagad vagy ebben a dologban, hogy tényleg öröm tőled tanulni, és érezni, hogy ezt tényleg szívvel lélekkel csinálod. Nagyon emberien, kedvesen, önzetlenül (a tudásod legjavát átadva) csinálod ezt a programot és a stúdiót, nem egy "magas spirilóról" lenézve, infókat visszatartva, stb. :D Jó ez elég béna kép lett, de remélem érted.

Nekem nagyon emlékezetes volt az is, amikor mesélted, hogy a mi proginkra készülve gondolkoztál el te is a saját winedről, és jött a master class stb. Nagyon jó érzés volt számomra, hogy te is kaptál tőlünk, nem csak mi. És hogy ezt ilyen őszntén ki is mondtad, szerintem szuper jó dolog, hogy így állsz hozzá.

Kritikát nem tudnék megfogalmazni, inkább csak azt kívánom Neked, hogy a jövőben is találd meg magad ebben, ahogy most is. Mert ennek csak így van értelme. És ha majd egyszer már nem adja meg azt a pluszt, akkor időben tudd elengedni. És az nem kis feladat azt hiszem. :) <3

Ez az egész njoy minicsalád annyira kedves és szép dolog a rohanó pesti hétköznapokban, hogy remélem nagyon-nagyon büszke vagy rá minden nap! És ha valamikor nem lennél, akkor olvasd el a kis leveleinket! <3Pusziii, Eszti <3” 

"Óriási dolog volt számomra, hogy megismerhettem egy teljesen más gondolkodást és jógához való hozzáállást, mint amit én megszoktam az ashtanga kapcsán. Sokkal emberközelibbnek, nyitottabbnak, lehetőségekkel telibbnek érzem-látom most a világot. Rengeteg tudást, érdekességet, impulzust kaptunk tőled, és számomra ez volt az első olyan csoportos képzés, ahol nem éreztem azt, hogy nem akarok visszamenni következő alkalomra. Egy olyan kellemes, befogadó-elfogadó légkör uralkodott végig, amit eddig sehol nem tapasztaltam. 

Mintha kinyitottál volna egy óriási kincsesládát előttem, amiben jógakincsek vannak, és nem győzök benne turkálni és kiválogatni azt, ami nekem kell. Felszabadultabbnak, magabiztosabbnak érzem magam a programnak köszönhetően, és már a vendégeimtől is kaptam pozitív visszajelzéseket, nekik is feltűnt, hogy valami más. Új gyakorlatokat merek kipróbálni és beilleszteni az óratervekbe, és ettől is sokkal izgalmasabb, teljesebb az oktatás élménye számomra is. Szuper hogy felhívtad a figyelmet azokra a dolgokra, amikre jobban oda kell figyelnem, és hogy kaptunk gyakorlási lehetőséget. Érdekes volt megtapasztalni a különböző stílusokat és személyiségeket. " Anita

Megnyitottad a gondolkodásunkat, tágítottad a lehetöségeinket, hogy azon belül legyünk magabiztosak!

"Végiggondoltam, mi minden változott és hol állok most ahhoz képest, aki sztm jó oktató. furcsa ezt mondanom, de azt hiszem, alakul. Kezdem érezni magamban. Végigpörgettem fejben az elmúlt heteket, és azt állapítottam meg, hogy egy ideje nincs már az a gyomorszorító érzés, hogy rossz vagyok, béna vagyok vagy hogy  biztos nem szeretnek. Feltünt az is, hogy több ízben jöttek oda óra után és kérdeztek. és én meséltem, magyaráztam, mutattam. megtisztelve, hogy kérdeznek. Azt hiszem, ez jó jel. „mert ugye attól fogunk kérdezni, akiről azt gondoljuk, hogy tudja a választ”. szerintem nem kell tovább mondanom. benne van minden. :) és libabör még most is.

Annyira köszönök neked mindent, Panni! <3 köszönöm, hogy a mesterem lettél, és nem lehetek elég hálás, hogy tanulhatok töled, hogy aztán egyszer én is hasonlóan szuper tanító lehessek. már elhiszem, hogy ez akár meg is történhet! ;)"

Szárnyakat adtál, hogy repülhessek, köszönöm.

"Nagyon köszönöm a természetességed, amit azonnal éreztem rajtad, és ez meg is maradt a legutóbbi találkozásunkig! Ezt már korábban is kerestem másokban, de sok volt a máz, ami mögé nem engedtek. Éreztem, hogy adni akarsz és ez jó volt! Folytasd, és tarts ki amellett, amelyet elkezdtél, mert hiánypótló, kovácsolj belőlünk csapatot, mert sokat tanultunk egymástól, és még szeretnék is! Éreztem, hogy nem csupán halat adsz, hogy jól lakjunk, és részedről ki van pipálva. Neked fontos, hogy tudjunk halászni! Merjünk másként csinálni dolgokat, akkor lesz igazi a mi tanításunk, ami nagy erő  köszönök mindent, amit nem lehet egészen szavakba önteni, de nem akarok mázas lenni, csak természeteaen megköszönni, Namaszté" Zsuzsi

Köszönöm, hogy visszaadtad kísérletezö kedvem a matracon.

“Nagyon-nagyon örülök, hogy az utolsó hely az enyém volt! Nem bántam meg,sőt ! az egyik legjobb dolog volt az életemben a Mentorprogid! ;)  Köszönök szépen mindent! 

Nem lehet összefoglalni és meghálálni sem mindazt, amit kaptam Tőled, és a képzéstől. Köszönöm szépen, hogy megosztottad Velem a tudásodat, a tapasztalataidat.  A két hónap alatt bizalommal, odafigyeléssel, hatalmas szeretettel és türelemmel segítettél, támogattál mindenkit, egyénileg is és a csapatot együtt is. Azért pedig külön köszönet, hogy nem ért véget ez az út együtt, bármikor fordulhatok hozzád a jövőben, nagyon megnyugtató érzés.
A program alatt a legeslegjobb az volt, hogy egy  biztonságos, szerető, elfogadó légkört biztosítottál, és teret adtál benne mindenkinek, sokat beszélgettünk, tanultunk, fejlődtünk, nevettünk együtt. Megmutattad, hogy mindenki más és mindenkinek saját útja van, saját tempóval.  Izgalmas volt saját magamon tapasztalni, tanulni az izmokról, rájönni, hogy mi mikor dolgozik, mit kell erősítenem. (mindent :) A másik kedvenc az óraterv írása , hogy megtanítottad, mit miért és hogyan. végre össze tudok állítani egy órát, úgy hogy értem, érzem, és adni tudok vele, több szinten is.

A saját gyakorlás is fantasztikus, és elengedtem az önkorlátozó butaságaimat. Igazából mindent felsorolhatnék, mert minden a kedvencem lett, még az instruálás is, pedig eleinte nehéz volt. De ahogy mondtad, gyakorlás, és menni fog, ne adjam fel! ;)
Az is szuper, hogy a  saját ritmusomban haladhatok, nincsenek elvárások, nincs megfelelés, csak én vagyok. Az is rendben van, ha szomorú vagyok, vagy félek, vagy befagytam, de erre is adtál megoldást…
Kérdezted: kritika…? egy nagyon fontos: kevés volt ez a 8 alkalom.. Szívesen dupláztam volna.. Csak egy javaslat, amiről beszéltünk is az egyik szünetben, szuperjó volt a szombati fél óra, amikor (fasciás gyakorlás előtt) mindenkiegyénileg  gyakorolt, mozgott, pihent, ilyen lehet többször is!
Hálásan köszönök mindent! Ölellek! Nóri”

Én egyelöre csak úgy összegezném: Panni, Te voltál az eddigi legjobb impulzus vásárlásom!
— K. Dóri

"Az oktatói szárnybontogatásaim csalódásai nyomán sokszor messzire kerültem volna a matracomtól, de sikerült túltennem magam ezeken az rossz érzéseken. Most elengedtem azt, hogy másoknak akarjak megfelelni, egy képzelt mintához igazodni, hogy milyen oktató "kell" legyek. (Jógikus alkat, spirituális hang, korán kelés, szüntelen gyakorlás, stb). Elkezdtem felfedezni a szabadságom a gyakorlatsorok összeállításában (mindezt persze tudatosabb anatómiai alapokkal), mertem kilépni a gyakorlóim közé. És közben megbarátkoztam azzal a gondolattal, hogy tudok jól tanítani úgy is, hogy az előrehajlásaim elég kötöttek és messze vagyok még a spárgától is. Megtaláltam a saját stílusom, amiben magabiztosan és számomra is jól esően tudok jelen lenni.

Ami nagyon hasznos volt: egyértelműen a fascia és testolvasási ismeretek. Meg az igazítások, de szerintem ezeket nem fogom túlzásba vinni :D Ami nagyon tetszett: a kreatív sorok építése, és az improvizálós "bedobások". Meg a flow létrejöttének elméleti háttere, és a kommunikációs-business rész.

Dióhéjban: megerősödtem benne, hogy én is tudok jó oktató lenni a gyengeségeimmel együtt is, és elengedtem a görcsös ragaszkodást a saját elképzeléseimhez és magammal szemben támasztott elvárásaimhoz.

Köszönöm, hogy ennyi mindent átadtál, vezettél, mert egy olyan batyut kaptam, ami tele van kincsekkel (és még mennyi mindent lehet gyűjteni mellé!) Köszönöm a mély szakmai ismereteid, a kedves és motiváló személyiségek, és azt, hogy annyira hiteles, olyan emberi vagy! Bízom benne, hogy lesznek még közös állomások és az egész program valami nagyszerűnek a kezdete! A bennem lévő Fénykép meghajlik a Benned lévő Fény előtt, 🙏" Réka

"Szia Panni!
Szerintem zseni vagy :) és ez sem azért írom, mert akkora nyálgép vagyok. (aztán lehet mégiscsak az vagyok )
Az előbb eszembe jutottál, hogy leírom a ma reggeli élményem. Fél 8 körül keltem, de már úgy korábban félálomban, ébredezve eszembe jutott, hogy jó lenne gyakorolni. Hogy milyen jó, hogy érzem ezt a kellemes izomlázat. Vagyis érzem, hogy vannak izmaim. Felkeltem és gyakoroltam szép ívben fél órát kb. 
Ami ebben a megdöbbentő, hogy volt kedvem. Ezért mentem az elvonulásra, hogy ezt összeszedjem. Sikerült :) hogy meddig tart, az meg már az én melóm.

Olyan élményt és támpontokat kaptam, ami egész megnyitotta ezt a jóga világot. A tűzlégzés és medence kombót pedig nagyon soká viszem magammal, mély felismeréseket hozott.Igazán hálás vagyok a társaságért (milyen szép, hogy ilyen csudajó társaság jött össze köréd), az élményeken át adott tudásért. Köszönöm! " Zsuzsi

 

Felszabadultam. El tudtam engedni a rámrakott szerepeket, amiket az oktatóképzéseken pakoltak rám és végre kinéztem mögülük, és én voltam. Végre láttam azokat, akiket tanítok, és rájuk tudtam figyelni, saját hangomon szólni, saját mondanivalót megfogalmazni szabadon.

"Én azt tudom csak mondani hogy nálam Dylan az isten és Panni az istennő ! Dylan videóknál éreztem először , hogy igen ez nagyon nekem való ez az én irányom ! És most a te videóidnál ugyanez! Az összeset nagyon szeretem mint jógázóként mint oktatóként! Be is építettem jó párat az óráimba, és itt Németországban is imádták! Annyi pozitív visszajelzést kaptam a héten, és ezt neked is köszönhetem, hogy ebből szeretnék még neked visszaadni. Nekem ez oktatói szempontból is nagy segítség volt köszönöm! Nagyon szimpatikus hogy nem vagy túl spirituális, de mégis minden mozdulatodban érződik hogy mennyire felkészült vagy és mennyire jó oktató vagy! És hogy szívből csinálod! És bár nem ismerlek, de nagyon gyanús hogy magánemberként is fantasztikus vagy!" Gigi

"Szabad saját gyakorlás. Én ezt most kezdem felfedezni, vasárnap leültem a matracra minden terv nélkül, légzésfigyeltem és pásztáztam a testemet, hogy hol-mi esne jól. Aztán elkezdtem csinálni azt, ami először eszembe jutott, körzéseket, hajlásokat, balasanaval bővített marjariasana körök, csavarások, és így tovább... felszabadító élmény volt. Úgy ültem le, hogy jesszus mi lesz velem az ashtanga sorozat nélkül, aztán meg úgy elrepült egy óra, hogy észre se vettem. Abszolut meginspirálódtam, holnap a szabadság lesz a központi téma. Köszönöm!" S. A.

"A mi a célod az oktatással c. kérdés... hosszasan méltatlankodtam azon, h basszus, te vagy az első, aki ezt a kérdést feltette(...) Volt egy csípöböl jövö, homlokra csapós, felismerö válaszom, (hisz soha nem kerdezte meg senki), ami rólam szólt. Aztán lett belöle, mindezt tudatosítva egy kvázi új válaszom, ami mar roluk, a gyakorlórkól szól es csak azaltál rólam. amiért nagyon hálás vagyok neked!"

Egészen örületes, ami fejben végbemegy, ahogy alakul, tisztul minden a mentorprogram alatt.

"Irritabilis bélszindromám van vagyis volt, aminek a kiváltó okat sokszor nem tudjak, de feltehetőleg lelki okai vannak. Szorongás a konfortzónán kívüli helyzetektől és miegyéb.. ehhez párosul ugye a hasmenés... az embernek mar végül semmihez nincs kedve...Ez az elmult három-négy hétben teljesen megszűnt. Végre örömmel várom az új dolgokat, nem félek tőle, olyan mintha valami nagy teher esett volna le rólam útközben. Úgyhogy nagyon köszönök neked mindent, hogy nem úgy tanitasz “h jol van jo lesz az lefele néző kutyáknak” hanem megmondod hogy mire figyeljek igy élveztem az elmúlt hat alkalmat majdnem minden reggel gyakorlok. Egy alkalom alatt többet tanultam nálad, mint máshol." B. O.

"Korábban bármilyen órán vettem részt nem tudtam annyira kikapcsolni, hogy ne az órát bámuljam, hogy mikor lesz vége, mikor leszek "túl" a szükséges fizikai aktivitáson. Szóval ezek az órák voltak azok amik gyakorlatilag elrepültek és minden egyes jógamerülős óra után olyan érzésem volt, hogy lehetetlen, hogy eltelt 1 óra  Ráadásul a környezetem is azt mondta, hogy milyen vidám vagyok az órák után  Nagyon köszönöm!" P. Zsuzsa

"Nekem nagyon tetszik, ahogy instruálsz, a gondolat, hogy amit a matracodon megtapasztalsz, az átvihető. Amit tanultam: az egyensúly órából, hogy, akkor tudom magam egyensúlyban tartani, ha feszítem a hasam, fenekem. Hogyha tartom magam. És ennek az üzenete." K. Zsuzsa

"Köszönöm Panni, hogy ilyen zseniális tanító vagy, mert megszeretetted velem a jógát." Sz. László

"Fontos volt, hogy olyan oktatóval dolgozzak, aki hiteles, mert a jóga számomra egy komoly spirituális vállalás, így nem mindegy, hogy kinek az instrukciói alapján engedem bele magamat. A Fegyencjóga projekted és az ottani megéléseid alapján döntöttem végül melletted - és nem csalódtam. :) A magyarázatok érthetőek, nem érzem annyira sutának magam, mint gondoltam. Az órák mind fizikailag, mind mentálisan sokat adnak." T. Andi

Pannniii! Ma büszke lettél volna rám, egyedül jógaztam!!!!! :) Annyira köszönöm, h megszeretted velem. Bar többször próbáltam elözöleg, mégis mindig azt gondoltam, h nem nekem való. De most már semmi kétség. Tudom is a választ arra, amit egyszer kérdeztél, h mit jelent nekünk a jóga. Ez egy beszélgetés közben ötlött a fejembe-igaz angolul-azóta sem jutott jobb eszbe...szóval, yoga keeps me sane :) Koszi.
— D. Viola

"Nagyon-nagyon szuper volt a reggeli foglalkozás. Szuperül volt felépítve az egész - könnyű ráhangolódás, nehezebb, de kivitelezhető részek, remek helyváltások, változatos, szokatlan kombinációjú mozdulatsorok, pont jókor megtartott "lazító" periódusokkal. Végig lehetett érezni, hogy gyűlik az energia és a végén piszkosul jó volt továbbadni azt. Igazi boldogságot éreztem a végén, s hogy egy pillanatra nem is tudtam volna ennél jobban a jelenben lenni, s eggyé válni azzal az energiával, ami az univerzumot alkotja. Ja, igen, és a hangod, hanghordozásod, kedvességed meg olyan, mintha egy profi vezetett relaxációs anyagot hallgatnék... nem tudom, ezt miképp lehetne fokozni még. A zene is tökéletes volt, remekül jöttek a váltások a pörgősebb részeknél. Látszik, mennyi energia és munka van az órádban. köszönöm Neked ezt a hétindító fantasztikumot."