Erre az oldalra gyűjtöm össze azokat az írásaimat, podcast és videó részeket, amik oktatással, tanításmódszertannal kapcsolatosak, és segítségedre lehetnek, hogy minél jobb oktató légy. Bármilyen kérdésed, vagy témaötleted van, írj a panni@njoylife.hu címre! 

Jógamarketing

Lehet-e a marketing jógikus?
De hogyan? Mik az alapjai? Bevezető, elgondolkodtató, kedvcsináló epizód. Ha érdekel, és jönnél tanfolyamra katt ide.

Hogy taníts kezdőt, haladót?

Tanárként egyaránt kerülnek hozzánk kezdők és haladók. Hogyan tudsz nekik biztonságos környzetet és megfelelő kihívást adni? Ki a kezdő, ki számít haladónak?

Így taníts plank pózt!

Jógatanárok és a kiégés...

Jógatanárnak lenni a legnagyobb csoda szerintem. A mai epizódban viszont végigveszem a kiégéshez vezető lépéseket, a jeleket és megoldást is ajánlok rá. 

Oktató, mint szociális szerep

A jógaoktatóság is egy szerep, nem a színház, hanem szociális értelemben. És míg a mentorprogramban és mindig amikor oktatókkal foglalkozom első helyen hangsúlyozom, hogy legyél természetes önmagad amikor oktatsz, ez nem mond ellent a fenti állításnak. Amennyiben ez egy szociális szerep, akkor fel kell tudni venni, és le kell tudni tenni.
Ide kattintva olvasd el, mit tegyél óra előtt és után a fentiek érdekében.

Miért taníts előbb kézenállást, aztán fejenállást?

A fordított pózok jók. De vajon mindegyik és mindenkinek? A fejenállás vagy a kézenállás a biztonságosabb? Milyen elemi félelmünket aktiválják? Mi az anatómiai válasz a fenti, biztonság kérdésre? A podcastben elmondom.


Hogyan legyél magabiztos oktató?

Dícsérik az óráidat, de te mégse vagy magabiztos? Vajon miért? Az oktatói magabiztosság alappilléreit és a magabiztossághoz vezető lépéseket ismerheted meg ebben az epizódban.


Asana igazítások, hogyan érj hozzá a gyakorlóidhoz?

Az érintés lehetőség arra, hogy pozitív, gyógyító energiát adj, egy sérülésveszélyes, bizonytalan helyzetből egy biztonságosba vezesd, segíts megtenni a következő lépést, segíts mélyíteni a gyakorlást. Nem mindegy azonban, hogy hogyan...


Hogyan taníts jógát nyáron?

Úgy gondolom, hogy ez a meleg és pára elég nagy megterhelés a szervezetnek, én ilyenkor a dinamikus óráimat sem dinamikusan tartom. Viszont nagyon jó lehetőség a következő dolgokra, amikről a cikkben mesélek!

 

Hamarosan jön a többi is! 

Ha van ötleted, kérdésed, miről szeretnél hallani, tanulni, írd meg nekem a panni@njoylife.hu-ra! Tetszettek az anyagok? Ne maradj le a legfrissebbről, görgess le, és iratkozz fel a hírlevélre!

Tanulnál tőlem élőben?

Katt ide információkhoz a mentorprogramról, az oktatóképzésről és az egyéni coaching-szupervíziós alkalmakról.